Owsiane gofry z rukolą i mozarellą

Gofry to idealny pomysł  tak naprawdę na każdy posiłek w ciągu dnia. Można je zrobić na słodko czy wytrawnie i na każdy sposób są pyszne. Jeśli jesteś fanką gofrów to ten przepis na pewno Ci zasmakuje. 

Przedstawiam Ci gofry owsiane „na raz”, czyli przepis tylko na dwa gofry.

Potrzebujesz:

  • 60 g mąki owsianej
  • 80 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczkę oleju rzepakowego
  • szczyptę proszku do pieczenia i soli
Dodatki:
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • garść rukoli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 6 czarnych oliwek
  • pesto
  • łyżeczkę prażonych ziaren słonecznika

Składniki na ciasto wymieszaj na gładką masę, rozgrzej gofrownicę. Wlej całe ciasto do gofrownicy i upiecz je. Mozzarellę pokrój na plasterki, pomidorki umyj i przekrój na pół, oliwki pokrój. Wszystkie składniki wyłóż na gofry i gotowe.

Spodobał Ci się artykuł? Udostępnij go 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial